Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPucnjava u Granadi: Državljanin BiH teško ranjen, ubijen muškarac iz Srbije

Pucnjava u Granadi: Državljanin BiH teško ranjen, ubijen muškarac iz Srbije

Četrdesetjednogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Granadi, na brani Rules. U pucnjavi je ubijen državljanin Srbije. Španski mediji javljaju kako je istragu o ovom slučaju preuzela Civilna garda, a da se sumnja da je u pitanju trgovina drogom.

Prema navodima španskog medija Ideal, sve se dogodilo jučer, nekoliko minuta prije 19 sati kada je hitna pomoć dobila dojavu o dvjema osobama koje su upucane.

Bh. državljanin je evakuisan helikopterom do bolnice gdje je operisan, dok je tijelo državljanina Srbije prebačeno u Institutu za pravnu medicinu (IML) u Granadi radi obdukcije. Ekipa hitne pomoći ga je pokušala oživjeti, ali nije bilo reakcije. U njega je ispaljeno više metaka.

Prema informacijama iz Civilne garde koju su objavili mediji, sve ukazuje na to da je na brani došlo do sukoba dvije kriminalne grupe uvezi droge. Sumnja se na ilegalnu trgovinu marihuanom. Počinitelji su pobjegli s mjesta događaja.

Bh. državljanin je jedini svjedok ovog događaja, ali je na intenzivnoj njezi, pod sedativima i intubiran, zbog čega ne može dati izjavu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments