Srijeda, 17 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETRazbojnici opljačkali državljane Saudijske Arabije na Vrelu Bosne

Razbojnici opljačkali državljane Saudijske Arabije na Vrelu Bosne

Jučer je nepoznata grupa razbojnika na Vrelu Bosne opljačkala državljane Saudijske Arabije.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jučer su u službene prostorije PU Ilidža pristupili A.H.T.M. i A.M.F.M. iz Saudijske Arabije i prijavili da je navedenog dana u 18.20 sati u ulici Vrelo Bosna, općina Ilidža, od strane tri NN lica nad njima izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage od istih otuđila torbice s novcem i ličnim dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

“O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetaljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca”, saopćeno je iz MUP-a.

Razbojništvo i u ul. Džemala Bijedića

Sličan slučaj dogodio se i u ulici Džemala Bijedića, dan ranije.

Naime, u službene prostorije PU Novo Sarajevo pristupio je R.S. iz Sarajeva i prijavio da je 13. jula 2022. godine oko 15.30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom, NN lica su uz upotrebu fizičke snage, otuđila ruksak sa ličnim dokumentima, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede.

“O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetaljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca”, saopćeno je i za ovaj slučaj iz MUP-a.

RADIOSARAJEVO

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments