Srijeda, 17 Augusta, 2022
Google search engine
HomeBIHAMKStanje na putevima u BIH

Stanje na putevima u BIH

Obavještavamo vozače i javnost da je u proteklim danima primjetno drastično povećanje broja traženih usluga i poziva prema Pozivnom centru BIHAMK-a na broj 1282, što stvara ogroman pritisak na sistem pružanja pomoći na cesti. Iako su svi BIHAMK-ovi kapaciteti angažovani u punom obimu, u većim gradskim sredinama nije moguće brzo odgovoriti na sve zahtjeve, uslijed čega određeni broj građana duže čeka na dolazak mobilnih ekipa.Uz molbu za razumijevanje, i izvinjenje svima koji čekaju na telefonskim linijama, kao i onima koji čekaju na našu uslugu, pozivamo sve vozače da prije putovanja provjere svoje vozilo, te da ga redovno servisiraju kako bi smanjili mogućnost kvarova.

——————-

Danas se nastavlja kretanje učesnika maratona na relaciji Semizovac-Olovo-Kladanj-Vlasenica-Potočari. Molimo vozače koji se kreću na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Povodom obilježavanja 27.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice,  danas od 12 do 22 sati bit će zabranjen saobraćaj za vozila preko 3,5 tone ukupne mase na putnim pravcima Kladanj-Luke-Vlasenica i Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac. Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija danas i sutra na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici. Na ovim pravcima sutra (11.07.) bit će zabranjen saobraćaj i za vozila nosivosti preko 3,5 tone.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, a uslovi za vožnju su uglavnom dobri. Savjetujemo sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom Kurban-bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments