Srijeda, 17 Augusta, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETUhapšeni u akciji "Rez" tokom dana će biti predati Tužiteljstvu BiH

Uhapšeni u akciji “Rez” tokom dana će biti predati Tužiteljstvu BiH

Postupajući tužitelj ispitat će osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu.

U akciji kodnog naziva “Rez”, slobode je lišeno više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, a u svezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim kaznenim djelima.

Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna suradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga.

Također, u okviru istrage istražuju se i tijekovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih.

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužitelj odlučit će o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

federalna.ba

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments