Do sada Panonska jezera posjetilo oko 317 hiljada gostiju

0

Od početka ljetne sezone, tačnije od prvog junuara, kompleks Panonskih jezera posjetilo je oko 317 hiljada gostiju. Ono što je interesntno u odnosu na prošle sezone, ove godine zabilježena su povećanja broja gostiju koji dolaze van TK i iz susjednih država.  Iako je u posljednjih nekoliko dana vladaju lošiji vremenski uslovi, iz Uprave se nadaju da će ostvariti godišnji plan za ovu ljetnu sezonu.

„Mi se nadamo da ćemo  svoj plan ispuniti koji iznosi 380 hiljada posjeta do kraja augusta što govori da je Panonika i ovu sezonu bila magnet za veliki broj ljudi. Interestno je to što je povećan procenat ljudi koji dolaze izvan Tuzle i TK, i svjedoci smo organizovanih posjeta putem turističkih i putničkih agencija. Uglavnom dolaze iz istočne Hrvatske  a to su dijelovi Osijeka, Vinkovaca i tako dalje, ali i zapadne Srbije, Inđija, Valjevo, ali i Beograd. To nisu samo jednodnevni izleti nego naši gosti ostaju i po nekoliko dana“ rekao je Maid Porobić, direktor JKP Pannonica Tuzla

Od otvaranja prvog panonskog jezera 2003. godine, ovu turističku atrakciju posjetilo je preko 5,3 miliona gostiju. U godini prije pandemije korona virusa, bilo je rekordnih 400 hiljada posjeta. Međutim, kako naglašavaju, imperativ nisu brojevi nego zadovoljni gosti.

RTV SLON

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here