Sutra počinje Eurobasket, BiH na startu prvenstva protiv Mađarske

0

Sutra počinje 41. Evropsko prvenstvo za košarkaše koje će se igrati u četiri države Češkoj Republici, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Reprezentacija BiH po deseti put će nastupiti na Eurobasketu, a nalazi se u B grupi u kojoj će se utakmice igrati u njemačkom Kelnu. Prvi susret na programu je sutra u 14.30 sati protiv selekcije Mađarske.

Nakon sjajne pobjede protiv Francuske u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u našoj selekciji vlada odlično raspoloženje i svi se nadaju da će Eurobasket otvoriti pobjedom, i smatraju da je ovo i najvažnija utakmica s obzirom da nas u grupi očekuju još dueli protiv favorizovanih reprezentacija Njemačke, Slovenije, Francuske i Litvanije. U takvoj konkurenciji izabranici selektora Adisa Bećiragića pokušat će izboriti plasman među četiri ekipe koje će nastaviti takmičenje u osmini finala.  

Prvi favorit za osvajanje titule prvaka Evrope je Srbija. Slijede Slovenija, Grčka, Litvanija, i Francuska. Dakle, tri reprezentacije iz naše grupe.

Eurobasket sutra otvaraju u gruzijskom Tbilisiju u 13.30 sati Španija i Bugarska, a prvenstvo će trajati do 18. septembra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here