Milorad Dodik priznao da prisluškuje američkog ambasadora: Samo kliknemo i znamo šta on radi

0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik na stranačkom skupu u Brčkom je kazao kako prisluškuje američkog amasadora u BiH Michaela Murphyja.

“I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, kazao je Dodik.

Ovo priznanje Dodika da agencije iz RS prisluškuju ambasadora SAD u BiH stiže na dan kada se Murphy sastao u Banjoj Luci sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem.

“Ambasador Murphy sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u RS-u, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH”, saopćeno je iz Ambasasde SAD-a.

Dodik je nazvao i Brčko distrikt teritorijom entiteta RS, te pozvao prisutne da se prijave za državljanstvo RS.

“Ne volim da govorim Brčko distrikt, jer je ovo Brčko i ovo je Srpska!  Nismo izuzeli Brčko ni iz jednog programa koji smo provodili, jer brinemo o ljudima ovdje. Pozivam vas da se prijavite za državljanstvo Srpske, jer je Republika Srpska vaša država”, poručio je na skupu Milorad Dodik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here