Prognoza za naredne dane: Evo gdje se očekuju obilnije padavine

0

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Padavine su registrovane na području Krajine, na sjeveru i u dijelu centralne i jugozapadne Bosne.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U Sarajevu djelomično vedro. Prolazan pljusak je moguć sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

srijedu će u Bosni i Hercegovini biti djelimično vedro. U Bosni sa prolaznom kišom i pljuskovima u jutarnjim satima. U Hercegovini tokom dana povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

četvrtak se povremeni lokalni pljuskovi se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. U većem dijelu Bosne umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

petak će biti umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here