U Srebreniku održan 14. Sajam pčelarstva

0

U organizaciji Pčelarskog udruženja „Roj“ u Srebreniku je održan 14. Sajam pčelarstva i opreme na kojem je svoje proizvode izložilo 30 proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine. Osim meda i pčelinjih proizvoda i oprema, građani Srebrenika po povoljnim cijenama mogli su kupiti ili degustirati i druge zdrave domaće proizvode, a upriličeno je i stručno predavanje za pčelare. Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

Ovaj sajam je jedan kvalitetan način da se sistemski afirmira pčelarstvo kao jedna veoma bitna djelatnost. Sami pčelari prilično su zadovoljni organizacijom sajma i proteklom sezonom koja je napokon za njih bila povoljna.

U okviru sajma  je  upriličeno  i stručno predavanje za pčelare na temu bolestih pčelinjih društava, a po prvi put je u okviru sajma organizovano i ocjenjivanje kvaliteta meda od oko 70 proizvođača.

Svečano otvaranje sajma pčelarstva i zdrave hrane svojim nastupima i koreografijom uljepšali su i srebrenički mališani, učenici Prve osnovne škole.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here