Od subote Miholjsko ljeto u punom zamahu

0

Postepeno se rješavamo “dosadne” oblačnosti i magle koja se ove sedmice nadvila nad veći dio zemlje. Danas nakon magle i niske oblačnosti po kotlinama i nizinama većeg dijela Bosne, u toku dana postepeno razvedravanje i više sunčanog vremena u svim kajevima. To je najava Miholjskog ljeta i obilje suncanog vremena od subote.

Prostrana evropska anticiklona koja postepeno dobija na snazi u subotu(15.10.) će potpuno zahvatiti nase krajeve donoseći nam suncano ali i sve toplije vrijeme uz ugodne dnevne temperature. Nedelja ali i početak naredne sedmice rezervisano je tako za suncano i ugodno toplo vrijeme. Ugođaj bi samo kvarila lokalno magla u prijepodnevnim satima po kotlinama i nizinama Bosne.

Pored sve vise suncanog i stabilnog vremena koje nas ocekuje od subote, dolaziće i do osjetnijeg porasta dnevnih temperatura koje će u pojedinim danima lokalno prelaziti i 25C. Ipak u uslovima stabilne atmosfere ali i cinjenice da je noć dosta produzila, jutra će biti prilično prohladna. Biće problema sa odijevanjem, jer će dnevna amplituda kretanja temperatura biti velika, piše bhmeteo.ba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here