Pred nama skoro ljetni dani: Temperature rastu do 24 stepena

0

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme, na istoku uz malu do umjerenu oblačnost, a na jugu sunčano i malo toplije

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost na istoku i najvišu temperaturu zraka od 16 do 21 stepen Celzijusa.

Jutro će biti hladnije i pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama moguća je češća pojava magle.

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme, na istoku uz malu do umjerenu oblačnost, a na jugu sunčano i malo toplije.

Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, u Hercegovini slaba do umjerena bura.

srijedu će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

četvrtak će u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

petak se očekuje se umjerena naoblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here