Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIMigranta pregazio kamion ispod kojeg se krio

Migranta pregazio kamion ispod kojeg se krio

U tragičnom događaju koji se desio juče u ranim jutarnjim satima, neposredno ispred graničnog prelaza Izačić, smrtno je stradao migrant nepoznatog porijekla kada ga je pregazio kamion.

Portparol MUP-a USK, Adnan Beganović, kaže kako je migrant, najvjerovatnije, pokušao da pređe granicu sakriven ispod podvozja kamiona. 

U jednom trenutku, kako ističe, vozač kamiona je osjetio da je preko nečega prešao, a ispostavilo se kako se radi o migrantu. 

“Pripadnici Policijske stanice Bihać i dežurna ekipa Doma zdravlja, odmah su izašli na lice mjesta i unesrećenog prevezlo do Kantonalne bolnice, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. Uslijed tih povreda, on je poslije nekoliko sati preminuo, a obzirom da uz sebe nije imao nikakve dokumente, nepoznato je njegovo porijeklo. O svemu je upoznato Tužilaštvo USK koje je naložilo dalje istražne radnje”, kazao je Bebanović. 

Obdukcija je provedena u Kantonalnoj bolnici te je utvrđeno kako je smrt migranta nastupila zbog teških povreda grudnog koša i stražnje strane leđa, te gornjih i donjih ekstremiteta. 

U policiji navode kako ovo nije usamljen slučaj da strani državljani na ovakav ili slične načine pokušavaju preći na teritoriju Evropske unije.  Samo tokom prošle godine iz Hrvatske je u Unsko sanski kanton vraćeno 4.182 migranta koji su ilegalno prešli granicu, a najveći broj migranata u Unsko sanskom kantonu nastradao je uslijed utapanja. 

Prema podacima MUP-a USK trenutno se na području ovoga kantona nalazi oko 1.000 migranata, od čega polovina boravi u prihvatnim centrima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari