Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaMAGAZINOtvorene prijave za  Sarajevo Photography Award

Otvorene prijave za  Sarajevo Photography Award

Od juče su otvorene prijave za prvo izdanje Sarajevo Photography Award i Sarajevo Photography Festivala koji će se održati od 13.5. do 15.5.2022. godine u Sarajevu.

Takmičenje je internacionalno i daje priliku fotografima svih uzrasta, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave javnosti, te osvoje vrijedne nagrade. Konkurs će biti otvoren do 30.4.2022.godine, a fotografi će se takmičiti u 8 kategorija fotografije: dokumentarna fotografija (reportaža), portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, reklamna fotografija te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 14.maja u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od 5.000 KM.

Pored takmičarskog dijela, Festival će obuhvatiti i stručna predavanja iz oblasti vizualnih umjetnosti koja će biti otvorenog tipa i besplatna za sve zainteresovane.

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu možete naći na www.sarajevophotofest.com i društvenim mrežama festivala: Instagram i Facebook.
Instagram: https://www.instagram.com/sarajevophotographyfestival/
Facebook: https://www.facebook.com/SarajevoPhotographyAward

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari