Petak, 14 Juna, 2024

Premijer Novalić čestitao Dan državnosti

Premijer Federacije Bosne i Hercegiovine Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– Obilježavamo jedan od najvažnijih datuma u historiji naše domovine, dan na koji su, prije 78 godina predstavnici svih naroda i narodnosti odlučili da će živjeti zajedno u našoj Bosni i Hercegovini u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih. To opredjeljenje je i danas vodilja velike većine građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Stoga nam je dužnost da takvo opredjeljenje branimo od onih koji bi da Bosnu i Hercegovinu dijele i slabe, gazeći po svim vrijednostima na kojim je ova zemlja uvijek opstajala – istakao je.

Izrazio je sigurnost da će građanima, drage i jedine jedine Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao viševjekovne konstante na ovim prostorima.

– Drage sugrađanke i sugrađani, čestitam vam ovaj veliki praznik i pozivam da i dalje iskazujemo ljubav prema Bosni i Hercegovini poštujući jedni druge. Bosna i Hercegovina je dovoljno velika za sve koji žele u njoj graditi svoju i budućnost sljedećih generacija – navodi se u čestitki premijera FBiH Fadila Novalića.

RTV Slon/ Fena

VIJESTI

Najnovije vijesti