Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPreminula starija žena iz Živinica zaražena koronavirusom, mlađi Tuzlak na respiratoru

Preminula starija žena iz Živinica zaražena koronavirusom, mlađi Tuzlak na respiratoru

Zavodu za javno zdravstvo FBiH od jučer u 12:00 prijevljeno je do sada najmanje 38 nove registrovane osobe zaražeeh virusom korona. U Republici Srpskoj 22 osobe su pozitivne, a prijavljena su dva smrtna slučaja, jedan u RS a jedan u FBiH. Ukupno je u BiH registrovano 59 osoba koje su testirane pozitivno u protekla 24 sata.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Unsko-Sanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Zabilježen je i smrtni slučaj u Tuzlanskom kantonu, tačnije u Živinicama.

Radi se o starijoj ženi koja je bila onkološki pacijent, potvrdila je za BHRT doktorica Maida Mulić iz Zavoda za javno zdravstvo TK.

ukc 1

Direktor tuzlanskog kliničkog centra Vahid Jusufović za Klix.ba je kazao da se na bolničkom liječenju nalazi osam osoba koje su pozitivne na koronavirus. Sedam je hospitalizirano u Klinici za zarazne bolesti, a jedno je u centru za vitalno ugrožene u Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima.

Kako saznajemo, mlađa muška osoba iz Tuzle, kod koje je prije nekoliko dana potvrđena zaraza koronavirusom, trenutno je u teškom stanju i ona je u centru za vitalno ugrožene u Klinici za plućne bolesti u Slavinovićima. Riječ je o pacijentu kojem je općenito narušeno zdravstveno stanje, a sada je priključen na respirator.

“Mlađi muškarac ima težu kliničku sliku”, kazao je Jusufović.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari