Srijeda, 24 Jula, 2024

I u narednim danima mogući lokalni pljuskovi, grmljavina i grad

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U srijedu je najavljeno umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen Celzijusa.

U četvrtak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena Celzijusa.

VIJESTI

Najnovije vijesti