Srijeda, 21 Februara, 2024

Igrači Tuzla Cityja otputovali na pripreme u Sloveniju

Nogometaši i stručno vodstvo Tuzla Cityja otputovali su jučer u Čatež, gdje će obaviti posljednji dio priprema za narednu prvenstvenu sezonu.

Tuzlaci će se u Sloveniji pripremati 10 dana i za to vrijeme odigrat će četiri utakmice s tamošnjim ekipama (Olimpija Ljubljana, Gorica, Drava Ptuj i Bravo Ljubljana).

Ekipa trenera Milenka Bošnjakovića do sada je odigrala tri pripremne utakmice i u svim su ostvarili pobjedu,. Pobijedili su Gradinu (Srebrenik) sa 3:2, Borac (Banja Luka) sa 1:0 i Xamax (Neuchatel, Švicarska) s 1:0.

– Svaka je utakmica pokazala nešto novo. Još uvijek se upoznajemo i mislim da smo na dobrom putu – rekao je Bošnjaković za službenu klupsku stranicu.

Govoreći o novim igračima izjavio je da od njih očekuje dosta, jer je riječ o iskusnim i kvalitetnim nogometašima.

– Ramić je postizao golove u GOŠK-u, svi dobro znamo kvalitete Husejinovića, Hadžanović ima iza sebe dobru sezonu u Slobodi, Morris pokazuje da ima kvalitet, prošao je školu Dinama, Muminović je jedan od najperspektivnijih golmana u BiH, Terzić također ima kvalitet, Beganović je prošao školu Željezničara, a Zitouni francuskog Lyona. Logično je da od njih očekujem mnogo – zaključio je šef stručnog štaba ekipe iz Simin Hana.

Tuzla City je u trenažnom procesu od 15. juna, a osim Tuzle i Slovenije, četiri dana boravili su u Švicarskoj.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti