Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Korona virus potvrđen kod još 14 osoba u RS-u


U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 529 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 14 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o četiri muškarca i deset žena. Dvije osobe muškog spola su srednje životne dobi i dvije starije životne dobi. Dvije osobe ženskog spola su mlađe životne dobi, pet srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Banjaluke, Prijedora i Modriče, dvije osobe su iz Teslića, i po jedna osoba je iz Kozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.

Pet osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Ukupno deset osoba nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri navele kontakt sa pozitivnim licima.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je još 26 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva i Broda, a pozitivan test na virus korona potvrđen je kod jedne medicinske sestre iz Prijedora, koja se već nalazi u izolaciji.

Takođe, testirano je i 17 vaspitača iz vrtića u Srpcu i Tesliću, i 20 osoba iz objekata za izolaciju. Svi rezultati testova na virus korona su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.306 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Od posljedica COVID 19 preminule su 93 osobe.

U Republici Srpskoj do sada je na virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 22.491 osoba.

VIJESTI

Najnovije vijesti