Srijeda, 28 Februara, 2024

Košarkaši Gradine na „krilima“ Hrnčića do nove pobjede

Novu pobjedu na svom kontu košarkaši srebreničke Gradine zabiljezili su nad uvijek neugodnom ekipom Iskre iz Bugojna rezultatom 91:75.

Izuzetno tvrda utakmica u kojoj su srebrenički plavci imali blagu rezultatsku prednost koju su krunisali na kraju ipak visokom pobjedom. Ekipa trenera Mićanovića u ovom susretu odigrala je dosta nervoznu utakmicu pa su na poluvremenu imali 8 poena prednosti. Da nece ici sve tako lahko pokazuju gosti koji treci period igre dobijaju sa 22:20 i smanjuju zaostatak na 6 poena razlike. Ipak u zadnjem periodu igre Gradina je pokazala zasto je favorit za osvajanje A1 lige i prosto pregazila goste pa je prednost u jednom trenutku iznosila i plus 23 poena na kontu Gradine.

Kao i mnogo puta do sada Gradinu je predvodio iskusni Hrnčić sa cak 37 postignutih poena za kojeg mozemo reci da je bio izuzetno raspolozen za igru. Pratili su ga Golijanin sa 15 poena odnosno kapiten Tanasilovic sa 14 poena i 12 skokova. Kod gostiju istakli su se Brečić sa 24 poena te mladi Barukcija sa 17 ubacenih poena. Ovom pobjedom košarkaši Gradine nastavili su krupnim koracima prema svom cilju, a to je visi rang takmicenja.

Naredno kolo A1 lige srebrenički plavci su slobodni nakon čega ce ugostiti ekipu Proma iz Donjeg Vakufa.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI