Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Obavješenje o ispravnosti vode u gradaskom vodovodnom sistemu u Srebreniku

Povodom nezvaničnih informacija i tvrdnji koje su se pojavile na društvenim mrežama i pojednim medijima da voda u Srebreniku trenutno nije za piće, oglasili su se odgovorni iz JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik,tvrdeći da se radi o dezinformacijama koje nepotrebno zbunjuju i zabrinjavaju građane.

Kako tvrde iz ovog preduzeća, svakodnevno se vrši interna kontrola kvaliteta voda u gradskom vodovodnom sistemu, uključujući i sistem u  naseljima Duboki Potok,Bjelave,Kuge i Like  i svi rezultati pokuzuju da je voda potpuno ispravna za piće.

Također, jučer je poslan uzorak i danas je stigao prvi laboratorijski nalaz koji je radio Zavod za javno zdravstvo TK i prvi rezultat također pokazuje da je voda ispravna za piće, a za dan ili dva stići će i rezultati  detaljnijje analize, i građani koji su uznemireni ili imaju određene simptome, mogu za piće koristiti flaširanu vodu dok  ne stigne i zvanična potvrda detaljnije analize za dan ili dva . Jedanput sedmično analizu vode vrši  i referenta laboratorija Multi Lab i zadnja analiza od prije sedam dana pokazala je da je voda hemijski i bakteriološki ispravna.

Radnici JP Vodovod i kanalizacija su konstantno na terenu i vrše se dodatne kontrole sistema vodovoda

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI