Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKOskrnavljen šehidski spomenik u Zahirovićima - Ispisani uvredljivi grafiti i razbijena stakla

Oskrnavljen šehidski spomenik u Zahirovićima – Ispisani uvredljivi grafiti i razbijena stakla

Tokom pretprošle večeri nepoznata osoba ili više njih počinili su neshvatljiv vandalizam na spomeniku šehidima u srebreničkom naselju Zahirovići. Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, na spomeniku su iscrtani uvredljivi grafiti i razbijeno je nekoliko staklenih ploča.

Ovaj spomenik podignut je prije više od deset godina u znak sjećanja na petoricu šehida iz ovog naselja koji su u proteklom Odbrambeno-oslobodilačkom ratu položili svoje živote u temelje ove države i do sada,kako kažu mještani, nikada nije bilo nikakvih problema niti incidenata ove vrste. Sami mještani i porodice šehida ogorčeni su i uznemireni ovakvim gnusnim činom svojevrsnog ponižavanja njihovih najmilijih koji su za ovu državu dali ono najvrjednije što su imali – svoje živote.

Mještani su ovaj slučaj prijavili policiji i već uklonili uvredljive grafite, istraga je u toku, a svi se nadaju da će počionici što prije biti pronađeni i procesuirani. O mogućim motivima teško je govoriti, s obzirom da u ovom kraju ne postoje bilo kakve nacionalne tenzije i cijeli ovaj slučaj je sve iznenadio.

Na licu mjesta danas je boravio i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić sa svojim saradnicima koji se također obratio Policijskoj stanici u Srebreniku i zatražio što bržu i efikasniju istragu kako bi se utvrdilo ko je na ovakav gnusan način ponovo probudio rane kod porodica poginulih, njihovih prijatelja i komšija,, a iz gradskog budžeta, kako je najavio, biće obezbijeđena sredstva za što bržu sanaciju i uređenje spomenika.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari