Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Uneseni nalozi za isplate naknada neratnim invalidima, civilnim žrtvama rata za mart

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike saopćeno je danas da su uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine, civilne žrtve rata i roditelje njegovatelje za mjesec mart 2024. godine.

– U skladu s našom nepokolebljivom posvećenosti podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji, nastojimo sve naše naloge puštati u terminima koje smo obećali našim korisnicima, a kako bi oni imali datum za koji će vezati prispijeće svojih naknada – kazao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Sredstva u ukupnom iznosu od 21.677.500,86 KM obezbijeđena su za neratne invalidnine, za isplatu sredstava civilnim žrtvama rata za mjesec mart 2024. godine obezbijeđena su sredstva u iznosu od 2.000.492,14 KM, te za isplatu naknada roditeljima njegovateljima 1.643.472,27 KM.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ostaje predano osiguranju da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući obavezu prema poboljšanju kvaliteta života građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose ovim naporima, te nastavljaju raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u Federaciji, navodi se u saopćenju Ministarstva.

VIJESTI

Najnovije vijesti