Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Vozači, oprez: Moguća poledica na putevima, obratite pažnju na odrone zemlje ili kamenja

Zbog niskih temperatura ovoga jutra moguća je poledica na kolovozu, upozoravaju iz BIHAMK-a.

– Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Zenica-Tarčin, kao i magistralne puteve Sarajevo-Foča, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Vitez-Kaonik-Kiseljak i Livno-Mrkonjić Grad. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja – navodi se na sranici BIHAMKA te je istaknuto:

– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, u vremenu od 9 do 15 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 do 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

VIJESTI

Najnovije vijesti