Subota, 25 Maja, 2024

Delegacija Gradske uprave Srebrenik na sastanku s federalnim premijerom Nerminom Nikšićem

Delegacija Gradske uprave Srebrenik bila je na radnom sastanak s premijerom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine gospodinom Nikšić Nerminom, kako navodi gradonačelnik Adnan Bjelić, bila je to prilika da prije svega izraze zahvalnost Vladi FBiH na podršci koju su ove godine pružili Gradu Srebreniku finansiranjem projekata od strane Vlade FBiH, ali i putem javnih poziva od strane nekoliko ministarstava.

Naime Vlada FBiH je u toku 2023. godine putem nekoliko poziva Gradu Srebrenik obezbijedila sredstva u iznosu nešto većem od 1.2 miliona KM.

-“Povodom izrade Budžeta Vlade FBIH za 2024. godinu prezentirali smo viziju razvoja naše lokalne zajednice. Fokus današnjeg razgovora je posebno bio na dugogodišnjem problemu vodosnabdijevanja mjesnih područja Tinje i Podorašja. Premijeru smo predstavili tehnička rješenja ali i potrebna finansijska sredstva za prevazilaženje ovog najvažnijeg problema u našoj lokalnoj zajednici. Premijer Vlade FBiH izrazio je podršku u radu naše uprave, ali i obećao da će u skladu sa mogućnostima planirati pomoć u realizaciji ključnih projekata u našoj lokalnoj zajednici”, naveo je gradonačelnik Bjelić.

U okviru delegacije koja je učestvovala na radnom sastanku sa Premijerom Vlade FBiH, osim gradonačelnika Bjelića, bili su zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Srebrenik i predsjednik GO SDP Srebrenik, Nisvet Sejdinović, te savjetnici Melita Ćosić i Jasmin Vejzović.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI