Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

MUP TK objavio detalje napada na policajce u Gračanici kojom prilikom je jedan teško povrijeđen

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona objavili su detalje napada na policajce iz Gračanice, kojom prilikom je muškarac kosom teško ozlijedio jednog od njih.

– Policijski službenici Policijske uprave Gračanica su 19.05.2024.godine oduzeli slobodu A.K., rođen 1962.godine i H.K., rođen 2001.godine, oba iz Gračanice, koji će nakon izvršene kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predati Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana u Gračanici, počinili krivično djelo iz člana 358 KZ F BiH – Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

– Naime, navedena lica su pružila aktivni otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih redovnih poslova i zadataka, dok je A.K. tom prilikom, nanio tešku tjelesnu povredu policijskom službeniku PS Gračanica, zbog koje je zadržan na daljem liječenju u JZU UKC Tuzla.

– Također, u navedenom događaju tri policijska službenika su zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari Doma zdravlja Gračanica nisu izjasnili i isti su upućeni na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gračanica.

VIJESTI

Najnovije vijesti