Utorak, 27 Februara, 2024

Oboljelima od psorijaze u Kantonu Sarajevo bit će dostupna biološka terapija

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo će omogućiti biološku terapiju za liječenje od psorijaze, saopćili su iz ovog zavoda.

Direktor Zavoda Muamer Kosovac jučer je razgovarao sa predstavnicima Društva psorijatičara Federacije Bosne i Hercegovine o uvođenju spomenute terapije.

Najavio je da će Zavod u saradnji s nadležnim institucijama od sljedeće godine uspostaviti protokol o realizaciji programa biološke terapije za liječenje oboljelih od umjerenog do teškog oblika psorijaze u Kantonu Sarajevo.

Riječ je o zajedničkim aktivnostima Zavoda sa zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo i Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo kojima će se omogućiti liječenje ovom terapijom.

Predstavnici Društva psorijatičara FBiH su istakli vidljive pozitivne pomake u radu Zavoda te kazali da su ovo ohrabrujuće informacije za sve osiguranike Zavoda oboljele od psorijaze.

Kako su saopćili iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, sastanak sa Društvom psorijatičara FBIH i donošenje novih protokola za oboljele od psorijaze predstavlja korak naprijed ka unapređenju liječenja i podrške te se omogućava pristup inovativnim tretmanima i terapijama kojima se može značajno poboljšati kvalitet života osiguranika.

Uspostava programa biološke terapije za liječenje oboljelih od psorijaze je potpuno novi pristup u liječenju specifičnih oboljenja, saopćili su iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Klix

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti