Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH

Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na ulazu u BiH na graničnim prelazima: Ivanica, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Šamac i Orašje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U toku su radovi na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica-Stup). Saobraćaj je na ovoj dionici obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

granični prelaz

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na mostu na petlji Blatuša kod Zenice za saobraćaj je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.

Radova na sanaciji mosta preko rijeke Tinje izvode se u mjestu Drenik (na putu Srebrenik-Šićki Brod), gdje se saobraća naizmjenično-jednom trakom (postavljeni semafori). Radovi na sanaciji mosta izvode se i preko rijeke Ljubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac. Za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini (naizmjenično propuštanje vozila).

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari