Utorak, 27 Februara, 2024

SIPA uhapsila dvije osobe: Transportovali blizu 130 kg droge iz Crne Gore, Srbije i Slovenije u BiH, otkriveni preko aplikacija Sky i Anom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su juče u okviru operativne akcije „Tranzit“ na području Istočnog Sarajeva realizovali pretrese stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na pet lokaciji. Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ i „Neovlašten promet opojnih droga“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Za lica lišena slobode postoji osnov sumnje da su na područje Bosne i Hercegovine sa područja Crne Gore, Republike Srbije i Republike Slovenije transportovali veću količinu opojne droge i to oko 121 kilogram opojne droge kanabis, kilogram opojne droge kokain, više od dva kilograma opojne droge heroin, pet kilograma prekursora za uvećanje mase opojne droge heroin, a sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno tokom rada na predmetu, prikupljanjem obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija „SKY“ i „ANOM“”, navodi se u saopćenju.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

N1

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti