Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETU Tuzlanskom kantonu na koronavirus pozitivno još 25 osoba, preminuo muškarac iz...

U Tuzlanskom kantonu na koronavirus pozitivno još 25 osoba, preminuo muškarac iz Živinica

Devedesetjednogodišnji muškarac iz Živinica sa potvrđenom infekcijom koronavirusom preminuo je jutros u COVID bolnici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Također, u protekla 24 sata prisustvo SARS-CoV-2 ustanovljeno je kod još 25 osoba.

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić za Klix.ba je potvrdila da preminuli muškarac iz Živinica nije imao komorbiditeta. U proteklih deset dana preminule su četiri osobe kojima je bilo ustanovljeno oboljenje COVID-19 i sve su iz Živinica.

UKC infektologija

Posljednji turnus testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli otkrio je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom te se u Tuzlanskom kantonu broj aktivno pozitivnih popeo na 179.

Deset novootkrivenih slučajeva je iz Živinica, pet je iz Tuzle, četiri su iz Čelića, tri su iz Kalesije, dvije su iz Banovića, dok je jedna iz Sapne.

U COVID bolnici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli se nalazi 13 pacijenata. Uz ovaj broj treba dodati i još dvije osobe koje se nalaze na respiratoru u posebnom odjeljenju Klinike za plućne bolesti u naselju Slavinovići.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari