Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKVlada FBIH danas odlučuje hoće li Srebrenik, Gračanica, Gradačac, Živinice... dobiti zeleno...

Vlada FBIH danas odlučuje hoće li Srebrenik, Gračanica, Gradačac, Živinice… dobiti zeleno svjetlo da mjenjaju status iz općine u grad

vlada federacije ilustracija

Vlada FBIH trebala bi danas  se izjasniti  o sedam nacrta zakona kojima bi sadašnje općine Gračanica, Visoko, Ljubuški, Gradačac, Čapljina, Srebrenik i Živinice dobile status gradova.

lada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prednacrt zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata. Ovaj zakon uređuje postupak i uslove sticanja statusa organizacija osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata, njihovih reprezentativnih organizacija, područje, svrhu i ciljeve djelovanja, zadatke, vođenje registra organizacija, finansiranje, te druga pitanja od značaja za funkcionisanje organizacija na nivou općina, kantona i Federacije BiH.

Na dnevnom redu je i Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o leasingu, s ciljem njegova usuglašavanja s novim Zakonom o bankama, Zakonom o Agenciji za bankarstvo i Zakonom o faktoringu, odnosno do usaglašavanja odredbi koje se tiču kupoprodaje, plasmana i nadzora. Novim rješenjima je obuhvaćeno i utvrđivanje nadzora nad bankama u slučaju da pružaju usluge finansijskog leasinga.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari