Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETSlužbenici UIO spriječili neovlašten uvoz zabranjene supstance – amfetamini na Carinskoj ispostavi...

Službenici UIO spriječili neovlašten uvoz zabranjene supstance – amfetamini na Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo

7609

Obavljajući redovite poslovne aktivnosti, carinski službenici na carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo, otkrili su i spriječili neovlašteni uvoz zabranjene supstance koja asocira na drogu. Radilo se o dvije zasebne bočice sa 120 tableta amfetamina. Sporna pošiljka bila je transportirana u jednoj od brzih pošti koje rade na CI Aerodrom Sarajevo.

Neposredno nakon navedenih aktivnosti, obaviješteni su službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji su sačinili potvrdu o privremenom oduzimanju predmetne robe. Nakon provedene istrage u pogledu predmetne robe, predmet je ustupljen nadležnom Tužiteljstvu BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari