Utorak, 5 Decembra, 2023

Izbor najboljih iz Premijer lige BiH 23. maja

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH i ove godine organizuje manifestaciju “Kristalnih 11”, koja će biti održana 23. maja u Sarajevu.

Osnivač Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH Aldin Đidić izjavio je da je ponosan što uspijevaju i treću godinu uzastopno organizovati izbor najboljih pojedinaca Premijer lige u sezoni.

”Ove godine u skladu s razvojem naše organizacije želimo napraviti iskorak. Prijenos manifestacije bit će uživo na Sport Klubu i čitav region će gledati i sliku iz sarajevske Vijećnice, gdje ćemo saznati koji su to najbolji pojedinci u sezoni”, rekao je Đidić.

Glasanje za izbor najboljih počinje već iduće sedmice, a igrači svakog premijerligaškog kluba svojim glasovima izabrat će najbolju jedanaestorku, igrača, mladog igrača, trenera, a bit će proglašene i najbolja trenerica i igračica Premijer lige BiH za žene.

Đidić je naveo da predstavnici sindikata redovno posjećuju utakmice širom Bosne i Hercegovine i razgovaraju s igračima, a posebno im je drago što je prvenstvo neizvjesno, kako u borbi za vrh i mjesta koja vode u Evropu, tako i za opstanak.

”Bitno nam je da integritet takmičenja bude sačuvan i vjerujemo da će sve utakmice do kraja ove sezone završiti samo i isključivo u vrhunskom sportskom nadmetanju”, dodao je Đidić.

Kada su u pitanju tekuće aktivnosti Sindikata, Đidić je naglasio da ta organizacija igrače stavlja na prvo mjesto.

”U neprestanoj smo razmjeni informacija i terenskih obilazaka. Trenutno finaliziramo prijedlog izmjena pravilnika o statusu i transferu igrača, kao i tipskog ugovora za igrače profesionalce. Kada završimo taj proces, obratit ćemo se nadležnom savezu, kao i entitetskim i kantonalnim savezima, kako bi započeli izmjenu određenih regulativa koje stavljaju igrače u podređeni položaj”, kazao je Đidić. (RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti