Utorak, 5 Decembra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,48 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 11,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Kladanj – Podpaklenik Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj – Podpaklenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R – 455a Poljice – Živinice Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

R-458 Lopare-Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 25.04.2019 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, Mobilna: Srebrenik.

Požari

Općina Banovići U toku jučerašnjeg dana, uslijed udara groma, izbio je požar na šumi na lokalitetu kod fabrike „FGO“, u naselju Omazići. Požar je pod nadzorom radnika šumarstva jer se nalazi na nepristupačnom terenu.

NUS

„A“ tim za uklanjanje NUS-a FUCZ boravio je na sastanku održanom u prostorijama MUP-a TK. Cilj sastanak je bio pronalazak nove lokacije za smještaj radne eksplozivne materije, i obilazak potencijalne lokacije na prostoru „Grabov potok“ koji je obezbijeđen od strane MUP-a TK. Sastanku i obilasku je prisustvovao i šef odjela za NUS-a Sead Vrana.

„B“ tim za deminiranje FUCZ je angažovan na deminerskom zadatku „Žuč“ na području Sarajevskog kantona.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti