Utorak, 5 Decembra, 2023

Klovnovi iz Italije obradovali najmlađe na UKC Tuzla: Pozitivna energija je bila sveprisutna

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica, zajedničkim snagama organizovali su posjetu Kliniki za dječije bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila je i grupa ljudi iz Forlija, Italija, koji se bave klovnovskom terapijom, a djeluju pod nazivom Vivamo in positive/Živimo pozitivno. Ovo veselo druženje imalo je jedan veliki cilj: pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se “rode”.

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klovnovi potrudili usrećiti naše najveće heroje, odnosno djecu koja su oboljela od raka i koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak na Odjeljenju i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu. Klovnovi iz Forlija i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

Klinika za dječije bolesti bila je ispunjena osmijesima, radošću i veseljem. Pozitivna energija je bila sveprisutna i prštilo je sve od dječije radosti.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti