Utorak, 5 Decembra, 2023

Oko 78.000 KM izdvojeno za nabavku cjepiva za migrante

Federalna vlada odobrila je raspoređivanje sredstava s podračuna na Jedinstvenom računu Trezora Federalnog ministarstva finansija Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu od 219.310 KM. Ova donatorska sredstva iz projekta “Europrevob” namijenjena su za realizaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema zdravstvene zaštite Roma.

Zavodu za javno zdravstvo odobreno je raspoređivanje 58.071,84 KM donatorskih sredstava iz projekta “Evropska sedmica imunizacije” za Projekt “Jačanje kapaciteta za nadzor i odgovor na avijarnu i pandemijsku influencu u BiH” i 78.104,51 KM iz projekta “Evropska sedmica imunizacije” (donator UNICEF) za nabavu cjepiva za migrante.

Odobreno je i raspoređivanje 13.949,50 KM donatorskih sredstava Federalnom ministarstvu zdravstva u okviru IPA INTERREG – IPA CBC Croatia – Montenegro – Bosna i Hercegovina, namijenjenog za finansiranje projekta NeurNet – Mreža za zbrinjavanje bolesnika s farmakorezistentnom epilepsijom i onih sa uznapredovalom fazom Parkinsove bolesti.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti