Nedjelja, 23 Juna, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Spreča poplavila 20 hektara zemljišta

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,52 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za 27 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 67,2 m3/s.

Kvalitet zraka        

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice   TK kvalitet zraka za dan 09.05.2019.god. ne može se ocijeniti na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac dok je na lokalitetima Živinice i Mobilna: Srebrenik odgovarao kvalitetu čistog zraka.

Poplave

Na mjernom mjestu HS Karanovac vodostaj rijeke Spreče u 0700 sati iznosio je 324 cm. (Početak redovnih mjera od poplava je 300 cm.)

Općina Gračanica: Na području općine Gračanica rijeka Spreča se izlila iz korita i u priobalnom području poplavila oko 15 ha poljoprivrednog zemljišta.

Općina Doboj Istok: Na području općine Doboj Istok rijeka Spreča se izlila iz korita i u priobalnom području poplavila oko 5 ha poljoprivrednog zemljišta.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice imale su i jednu intervencija na gašenju požara i to: Općina Živinice, Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je intervenciju na gašenju požara zapaljenog dimnjaka privatnog stambenog objekta u II ul. u Živinicama. Požar je lokalizovan i ugašen.

NUS „B“ tim Tuzla FUCZ je obavljao je poslove deminiranja na području Sarajevskog kantona (Brdo Žuč).

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti