Petak, 24 Maja, 2024

Pretresi na 8 lokacija u TK – Pronađeni oružje i droga

Dana 09.05.2019 .godine policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su na osnovu Naredbi Općinskih sudova, a po predhodno sačinjenom Operativnom planu, čiji je osnovni cilj sprovođenje zajedničkih policijskih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i hvatanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, krvnih i imovinskih delikata na području Tuzlanskog kantona, izvršili pretrese na ukupno 8 lokacija na području Tuzle, Živinica, Kalesije, Gradačca, Srebrenika i Lukavca.

Pretresom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: automatska puška M-70, pištolj cal 9 mm 112 kom. municije cal. 7,62 i 9 mm, 3 manja pvc. pakovanja u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis, osam manjih pvc. smotuljaka u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, jedno manje pvc pakovanje u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, drobilica sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu canabis,14 sjemenki koje asociraju na opojnu drogu cannabis, četiri jointa, dvije drobilice, digitalna vaga, veća količina duhanski prerađevina kao oprema za pakovanje cigareta i to: 28 većih pvc pakovanja rezanog duhana u refuzi, 685 paklica cigareta, 7 mašinica za pakovanje (punjenje) cigareta, drobilica, digitalna vaga, veći broj mobilnih telefona, SIM kartica i dr.

Nakon završenih pretresa lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok će nakon kompletiranja predmeta nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji protiv: N.P.,rođen 1982. godine iz Srebrenika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno držanja oružja ili ekspolozivnih materija” iz čl. 371. KZ FBiH, A.M., rođen 1954. godine, nastanjen na području Grada Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prekršaj propisan ZOOM TK-a, H.K., rođen 1964. godine iz Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, iz čl. 364 KZ FBiH., S.Š., rođena 1987. godine iz Tuzle, B.B., rođen 1998. godine iz Tuzle i M.B., rođen 1980. godine iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga”, B.Š., rođen 1986. godine iz Lukavca i A.S., rođen 1993. godine, nastanjen na području općine Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “„Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. stav 3 KZ FBiH.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti