Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Prva sjednica i obraćanje novog saziva Vlade FBiH

U zgradi Vlade bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine biće održana prva sjednica a potom će biti organizovana konferencija za medije.

Kako su ranije saopćili iz Vlade ovog entiteta jučer je Nermin Nikšić ko permijer preuzeo dureuzela je danas dužnost na zajedničkom sastanku održanom u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu. Sastanku su prisustvovali novoimenovani i dosadašnji članovi Vlade Federacije BiH.

– Period koji je pred nama bit će obilježen reformskim procesima. Siguran sam da ćemo raditi kao tim i napraviti iskorake. Zahvaljujem se svima iz prethodnog saziva Vlade. Ambijent u kojem su radili nije bio povoljan i imamo razumijevanje. Mi trebamo da se bavimo onim što je pred nama – kazao je tokom zajedničkog sastanka premijer Nikšić, te je dodao da će Vlada biti otvorena za konstruktivnu saradnju.

Dosadašnji zamjenici premijera Federacije BiH i federalni ministri, Jelka Milićević i Vesko Drljača, te dosadašnji ministri koji su danas prisustvovali zajedničkom sastanku zaželjeli su uspješan rad novom sazivu Vlade Federacije BiH, te istakli da će biti na raspolaganju za pomoć, saopćeno je iz Vlade FBiH.

VIJESTI

Najnovije vijesti