Utorak, 5 Decembra, 2023

Veliko priznanje za Zmaja: Edin Višća najbolji strani igrač turske Superlige

Bh. napadač Edin Višća dobio je priznanje državne televizije TRT za najboljeg stranog igrača turske Superlige u 2018. godini.Za najboljeg igrača godine proglašen je također nogometaš Bašakšehira Emre Belozoglu, kao i trener Abdulah Avi. Višća je dobio nagradu za najboljeg stranog igrača u turskoj Superligi, što je svakako veliko priznanje znajući koliko dobrih internacionalaca igra u turskoj ligi.

Višća je 2011. godine prešao iz Željezničara u tadašnji Istanbul BB, koji je u međuvremenu promijenio ime u Bašakšehir, a u osam godina, koliko je proveo u ovom klubu, stekao je status jednog od najboljih igrača turske Superlige.

Njegove igre definitivno nisu prošle neopaženo, što se prije svega može uočiti u turskim medijima koji Višću često dovode u vezu s odlaskom iz Bašakšehira nakon kraja ove sezone. 

Ranije su turski mediji pisali da bi Višća karijeru mogao nastaviti u Italiji i Španiji, što bi bio iskorak za našeg igrača, a također pišu da Fenerbahče želi dovesti našeg igrača u svoje redove.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti