Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Mnogi tereni u Riju još uvijek nisu spremni

teren-3

Mnogi su u velikoj panici jer Olimpijada počinje za manje od deset dana, a tereni na kojima će se održavati ovo takmičenje još uvijek nisu spremni. Olimpijski stadion je završen, ali su ostali tereni veliki problem za organizatore.

Rio je 2009. godine ispred nekoliko drugih gradova dobio domaćinstvo Olimpijskih igara za 2016. godinu. Od tog dana za Brazilce je sve krenulo nizbrzo. Ovo domaćinstvo prati mnogo pehova koji i danas prave velike probleme organizatorima.

Tereni za mečeve tenisa su daleko od završenih, a bolji nisu ni tereni za borilačke sportove, odbojku, itd. Također, veliki problem za one terene i dvorane koji su završeni predstavlja činjenica da putevi do njih nisu ni početi. Kako se OI približavaju tako nove fotografije s lica mjesta bude strah kod svih ljubitelja ove manifestacije. Primjera radi, svi tereni i cijela organizacija za Olimpijadu u Londonu 2012. godine bili su završeni godinu dana prije roka. Ukoliko organizatori u Riju uspiju da koliko-toliko terene dovedu u red to će biti veliki uspjeh. Mada, mnogi mediji su pesimistični po tom pitanju.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE