Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

BIHAMK – Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano

U jutarnjim satima zbog nižih temperatura moguća je poledica na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Tokom dana zbog povoljnih vremenskih uvjeta očekujemo povećan broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama, tako da apelujemo na sve vozače da voze opreznije i da poštuju sve saobraćajne propise. Upozoravamo na sitnije odrone i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Zbog sanacionih radova jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na magistralnom putu M-2 u Neumu. Za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti