Petak, 14 Juna, 2024

Počinju pripreme za obilježavanje 24. godišnjice genocida u Srebrenici

Prvi inicijalni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine, održan je jučer u prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz jula 1995. godine.

Na sastanku su izabrani predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora, kao i sekretar.

Za predsjednika Organzacionog odbora imenovan je Hamdija Fejzić, a za potpredsjednike Damir ef. Peštalić i Nisvet Mujanović. Dužnost sekretara obavljat će Nermin Alivuković.

”Ponovo ćemo se sastati 26. marta kada će biti imenovani predsjednici pododbora, a oni će poslije imati zadatak da formiraju svoje pododbore. S ovim današnjim sastankom krećemo u aktivnosti oko pripreme obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica”, rekao je Hamdija Fejzić, novoimenovani predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine.

Iz Organizacionog odbora su najavili izgradnju i uređenje Press centra kako bi medijima bio olakšan rad.

Članovi Odbora su učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, kao i žrtvama terorističkog napada u Novom Zelandu, saopćeno je iz Organizacionog odbora. (RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti