Utorak, 23 Jula, 2024

Saobraćaj u BiH se odvija po vlažnom kolovozu

U većem dijelu zemlje ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću. Na ovoj dionici uspostaviti će se privremeni režim saobraćaja, koji će biti regulisan postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se izvode i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, do 17.04. zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti