Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Svečano otvoren novoizgrađeni objekat kompanije Unique d.o.o. Srebrenik

unique_02_07_10_2016

Presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je u društvu vlasnika kompanije Unique d.o.o. Srebrenik Edvina Hodžića svečano otvorio novoizgrađeni objekat ove kompanije. Proširenje proizvodnih kapaciteta i rast na tržištu konstantan je trend ove porodične kompanije koja za sada broji 6 radnika.

Uzimajući u obzir vrijedne projekte i već sklopljene ugovore sa poslovnim partnerima Unique ispred sebe ima svijetlu budućnost.

„Već današnje proširenje proizvodnih kapaciteta polučit će otvaranjem dva nova radna mjesta, a naša nastojanja su da svake godine, u skladu sa razvojem firme, zaposlimo jednog ili dva nova radnika”, rekao je vlasnik Kompanije Edvin Hodžić i dodao da kvalitet rada ove kompanije već postaje prepoznatljiv, kako u BiH, tako i van granica naše zemlje.

Kompanija Unique je, kao što joj to i ime govori proizvodno orijentirana na unikatnu izradu i proizvodnju i usluge po zahtjevu klijenta. Primarna djelatnost je auto interijer dizajn, što, između ostalog, uključuje, auto presvlake od svih vrsta materijala, tapaciranje unutrašnjosti vozila, izradu kabriolet krovova, i sl., pa sve do tapaciranja jahti i svih vrsta plovila. U dosadašnjem radu ova srebrenička kompanija ostvarila je uspješne kontakte i ugovore kako sa firmama iz naše zemlje, tako i renomiranim kompanijama iz Evropske unije. Između ostalih izdvojit ćemo BMW predstavništvo i Toyota auto kuću u Beču (Austrija).

unique_03_07_10_2016

Premijer Gutić je ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo rastom i razvojem malih preduzeća, koja, uz nekoliko velikih kompanija, trebaju i mogu biti okosnica razvoja privrede.
„Moto Vlade Tuzlanskog kantona je da budemo sluga građanima i partner privredi. Stoga je i današnja posjeta samo jedna u nizu posjeta i razgovora koje imamo sa našim privrednicima. Želimo iz prve ruke vidjeti šta su to naši dodatni potencijali, ali i koje su to prepreke našim privrednicima za brži razvoj. One prepreke koje su u ingerencijama kantonalnih organa mi ćemo se truditi da otklanjamo, a sve ono što je u nadležnostima drugih nivoa vlasti, tu smo da partnerski sa našim privrednicima nastupamo i zajednički tražimo rješenja”, rekao je premijer Gutić i dodao da za Vladu Tuzlanskog kantona ne postoje male kompanije. „Svi oni koji upošljavaju pa i jednog radnika za nas su privredni heroji i zaslužuju pažnju i podršku kako nas, tako i svih nivoa vlasti”, riječi su premijera Gutića.

Premijer je tokom obilaska proizvodnih pogona predstavnike kompanije upoznao i sa poticajnim programima i projektima koje Vlada Tuzlanskog kantona realizira sa Vladom FBiH i JU Službom za zapošljavanje, a koji mogu biti „odskočna daska” za razvoj privrednih subjekata i otvaranje novih radnih mjesta u našem kantonu.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i ministar razvoja i poduzetništva TK Nermin Hodžić. U svom obraćanju ministar Hodžić je podcrtao da privredu Tuzlanskog kantona čine obiteljske firme koje doprinose 70% GDP-a Tuzlanskog kantona. „Poduzetnici kao što je gospodin Hodžić doprinose ispunjenju cilja Vlade TK, a to je da osim novih upošljavanja kao rezultate njihovog rada vidimo povećanje kapaciteta, kvalitete i konkurentnosti, te stavljanje Tuzlanskog kantona u lidersku poziciju u BiH”, rekao je ministar Hodžić.

Predstavnici i uposlenici kompanije Unique nisu krili zadovoljstvo današnjom posjetom, ističući da je i ova posjeta pokazatelj koliko Vlada Tuzlanskog kantona istinski pažnju posvećuje razvoju i potrebama realnog sektora u Tuzlanskom kantonu.
Osim premijera gutića i ministra Hodžića, u ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjoj svečanosti prisustvovali su i ministar finansija Jakub Suljkanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović.

VIJESTI

BIZNIS vijesti