Utorak, 5 Decembra, 2023

BIHAMK – Na graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta

Zbog niske temperature ovoga jutra moguća je poledica, a poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo u usjecima i na planinskim prevojima. Savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog povećane opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti