Srijeda, 29 Novembra, 2023

Početkom naredne sedmice promjena vremena

Početkom sljedeće sedmice u periodu od 18. do 25. marta ponovo promjena vremena, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Kiša se očekuje na jugu i na sjeveru zemlje, a snijeg u centralnim i planinskim područjima Bosne. Izraženije padavine sredinom sedmice.

ponedjeljak jutro u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini umjereno do pretežno oblačno. U ostatku naše zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne kiša se očekuje u Krajini, u zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U večernjim satima ponegdje u Krajini kiša može preći u susnježicu ili snijeg. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 12 do 19 °C.

utorak pretežno oblačno vrijeme. U Krajini se očekuje kiša i susnježica. U ostatku zemlje sa kišom. U višim područjima Bosne, iznad 800 m, se sa susnježicom ili snijegom. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 14 do 18 °C.

srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne sa snijegom. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 12 do 16 °C, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti