Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIStigla je zvanična informacija iz Hrvatskog tužilaštva: Dron je bio avio- bomba!

Stigla je zvanična informacija iz Hrvatskog tužilaštva: Dron je bio avio- bomba!

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je priopćenje za medije vezano uz vještačenje ostataka letjelice koja je pala na Zagreb.

Priopćenje DORH-a hrvatski mediji objavili su u cijelosti:

“S obzirom na objavljene informacije u sredstvima javnog priopćavanja o rezultatima provedenog vještačenja, i zaprimljene upite novinara, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, sukladno zakonskim odredbama, odgovara kako se postupanje ovog državnog odvjetništva nastavlja.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je radi analize tragova izuzetih na mjestu događaja, dosad, izdalo naloge za provođenje više vrsta vještačenja (kemijsko-fizikalnih, mehanoskopskog, balističkog, toksikološkog) te je zatraženo stručno mišljenje zrakoplovno-tehničke struke.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, do sada, dobilo rezultate balističkog vještačenja i samo dio rezultata kemijsko-fizikalnog vještačenja. Balističkim vještačenjem metalnih fragmenata utvrđeno je da se radilo o avio bombi sa pripadajućim upaljačem.

Rezultati dosadašnjeg tijeka kriminalističkog istraživanja i rezultati dijela provedenih vještačenja, ne daju osnovu za donošenje konačnog zaključka.

S obzirom na navedeno, ovo državno odvjetništvo u koordinaciji s nadležnim tijelima uključenima u kriminalističko istraživanje (predstavnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Ravnateljstva policije – Uprave kriminalističke policije, Vojne policije i obavještajnih agencija) nastavlja s radom na predmetu u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica okolnosti pada bespilotne letjelice.

Ovo priopćenje je objavljeno sukladno članku 60. stavku 3. Zakona o državnom odvjetništvu prema kojem državni odvjetnik može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost. U takvom slučaju javnost će se obavijestiti samo o radnjama koje su poduzete ili se poduzimaju, bez navođenja imena sudionika u postupku i sadržaja tih radnji.”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari