Utorak, 5 Decembra, 2023

Tuzla: Uhapšene tri osobe zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, danas su na području Tuzle, lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Krijumčarenje ljudi iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Aktivnosti su provedene u okviru predmeta kodnog naziva „Istok“.
Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici otkrili su pet krijumčarenih osoba, koje nisu posjedovala identifikacione dokumente. Daljim operativnim radom utvrđeno je da se radi o državljanima Pakistana i Indije, koji su nakon saslušanja u svojstvu svjedoka, predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima. U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno su oduzeti mobilni telefoni i tri putnička motorna vozila, za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni od strane osumnjičenih prilikom organizacije prevoza migranata.
Po dokumentovanju predmeta, protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu BiH biće podnesen odgovarajući izvještaj. Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta, navedeno je u saopćenju Državne agencije za istrage i zaštitu.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti