Nedjelja, 23 Juna, 2024

Bogata gastro ponuda u Zimskom gradu Tuzla

Na oduševljenje svih pobornika dobre zabave sa područja cijele sjeveroistočne Bosne, Zimski grad Tuzla otvorio je svoja vrata u petak 7.decembra.

Organizatori Zimskog grada pripremili su bogat kulturno zabavni program koji će trajati sve do 7.janura slijedeće godine. Brojne estradne zvijezde nastupiće u Zimskom gradu u  toku ovih mjesec dana, a doček Nove godine koji je u organizaciji Grada Tuzla, upotpuniće i nastup Plavog orkestra. Cijela središnja gradska zona je prigodno ukrašena tako da Tuzla ove godine doživljava pravu zimsku čarolju. Plato centralnog gradskog trga u Tuzli, Trga slobode ispunjen je ukrašenim kućicama, koje nude osim toplih i osvježavajućih napitaka i probrane gastronomske delicije.

Tako u okviru Zimskog grada možete kušati fritule ili krofnice pripremane po posebnoj recepturi, zatim bosanski roštilj sa nezaobiljaznim ćevapima, pljeskavicama i hamburgerima. Oduševiće vas i posebno za ovu prigodu pripremljene kobasice iz ZP Komerca, domaći kozji sirevi i jabukov pekmez iz Milog sela te najbolji sirevi sa Balkana koji dolaze iz sirane Eko sir Puđa i Zlatni sir Foča, a tu je i posebna ponuda proizvoda iz Sjenice, sirevi, paprike u pavlaci i raklet. Mnogo ukusa koji mogu zadovoljiti i najprobranija nepca, a nakon dobrog jela možete kušati i kuhana vina iz Podruma Tolj, vinarije Rubis, Hepoka i Vinske kleti Goriška Brda, rakije iz Monograma te točeni Carlberg, Tuborg, Erdinger, Pan te crni Budweiser. Pripremili smo za vas i ponudu najkvalitetniji sokova, sa nama su Nani 100% prirodni sokovi od cjeđenog voća te prirodni KUL IN sokovi koji pravi hit na tržištu cijelog regiona.

VIJESTI

Najnovije vijesti