Četvrtak, 25 Jula, 2024

“Centrotransov” autobus sletio s ceste, više osoba povrijeđeno

bus-bus

U mjestu Binježevo na području Hadžića rano jutros desila se saobraćajna nesreća u kojoj je putnički autobus sletio sa ceste i udario u kuću.

Tom prilikom povrijeđeno je više osoba, potvrđeno je Feni iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radi se o autobusu kompanije Centrotrans koji je sletio s magistralne ceste M17 i udario u stambeni objekat pokraj puta.

Nesreća se desila oko 3.55 sati, kazali su u MUP-u KS.

Uviđaj su izvršili pripadnici policije MUP-a KS i o detaljima će javnost upoznati tokom dana putem saopćenja za javnost.

Iz kompanije Centrotrans jutros je potvrđeno da je njihov autobus koji je vozio na relaciji Sarajevo – Dubrovnik – Sarajevo imao navedenu saobraćajnu nezgodu u mjestu Binježevo.

Također je navedeno da je na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo prevezeno 11 povrijeđenih osoba, te da prema informacijama iz Kliničkog centra niko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

Vozač autobusa je, pod još neutvrđenim okolnostima, izgubio kontrolu i tom prilikom udario u privatnu kuću. Nakon izvršenog uviđaja bit će poznato više informacija, naveli su iz Centrotransa.

VIJESTI

Najnovije vijesti